Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
CES Las Vegas en een goudvis

CES Las Vegas en een goudvis

Gepubliceerd op 12 januari 2022

CES Las Vegas en een goudvis

Afgelopen week had de CES, de grootste consumenten electronica beurs in de wereld, haar deuren voor 4 dagen geopend. Aanmerkelijk minder bezoekers hebben de moeite genomen om begin januari naar Las Vegas af te reizen. Veel bedrijven hebben fysieke afwezigheid vervangen door virtuele presentaties. Zoals altijd is er weer veel nieuws te melden. We hebben een aantal opmerkelijke zaken voor u op een rij gezet.


Mobiel nieuws

Na ruim een jaar uitstel presenteerde Samsung eindelijke de nieuwe S21 FE (betere display, verbeterde camera’s, iets hogere prijs) en daar keken we toch van op. Want was het niet zo dat de S22 nog dit voorjaar ook op de markt komt? Gezien het hogere prijskaartje is het wellicht toch verstandig om nog even te wachten met aanschaf.

De One Plus Pro is een andere nieuweling. Moeten we de spaarrekening aanspreken? Dan ook hier wordt het wachten want One Plus gaat het toestel eerst -hoe opmerkelijk- alleen in China introduceren en dat is voor het eerst dat One Plus hiervoor kiest.

Is er nog meer telefoon nieuws? Het belangrijkste nieuws is dat veel nieuwe toestellen niet komen vanwege het wereldwijde chips-tekort. De capaciteitsproblemen zijn in 2022 zeker nog niet opgelost. Reden waarom bijvoorbeeld ook veel aangekondigde noviteiten zoals laptops, wearables e.d. ontbraken op de CES.


PC techniek

Over laptops gesproken, ASUS toont een laptop met 17” foldable screen. Resultaat is een superscherp OLED-beeldscherm dat uitgebreid kan worden naar het gedeelte waar normaal het toetsenbord zit. Of je klapt het scherm helemaal open en koppelt met een los toetsenbord. Technisch kan het allemaal; of het praktisch en duurzaam is kunnen we nog niet echt beoordelen. Verwacht marktintroductie niet voor 2023.

Asus17-laptop.png

Nieuws waarvan we zeker weten dat het wel snel onze kant gaat uitkomen. Zowel Intel als ook AMD lanceren nieuwe processoren met de laatste generatie chips. Meer capaciteit, een hogere rekensnelheid en minder energieverbruik zijn de belangrijke verbeteringen.

Nog even terug naar Samsung want deze fabrikant introduceert een tv-afstandsbediening die zichzelf oplaadt via het WiFi-signaal. De remote is verbonden via een RF-signaal en houdt hiermee de energievoorziening op peil. RF-technologie is niet nieuw maar de toepassing in een consumentenproduct weer wel. Interessante ontwikkeling!

Samsung-remote-wifi.png

We hadden een tja-moment bij de lancering van de SD-03 door het Japanse SkyDrive. Dit is een drone waarmee 1 persoon zichzelf door de lucht kan verplaatsen. Niet helemaal origineel want ook Bell helicopters, Uber en Hyundai hebben soortgelijke producten getoond. De gedachte an sich is interessant want elektrisch vliegen is de toekomst. Probleem is het gebruik: nergens in de wereld mag je met dit soort apparaten vliegen dus even snel naar de Jumbo voor die vergeten boodschap gaat hem niet worden.


EV Automotive

CES Las Vegas is de laatste jaren ook uitgegroeid als een belangrijke beurs voor de auto-industrie. Die trend is ooit door Tesla gezet en nieuws op het gebied van elektrisch en autonoom rijden wordt bij voorkeur nu hier gelanceerd. Wat vonden wij opmerkelijk?

Uiteraard veel aandacht voor autonoom rijden. Hier is de grote discussie opnieuw betrouwbaarheid van de technologie en (lekker juridisch) aansprakelijkheid bij een ongeval.

Met het rap uitbreiden van het aanbod van alle automerken gaat het elektrisch rijden nu echt een vlucht nemen. Wat nog wel willen veel beter kan is de actieradius van de batterijen. De Mercedes Vision EQXX doet een stap vooruit met een rijbereik van 1000 km.

BMW lanceert een echte eyecatcher. In Las Vegas toont de fabrikant een BMW IX in kameleon versie; de kleur van de auto is digitaal aanpasbaar. De carrosserie is voorzien van zgn. E-ink panels. Dus ben je uitgekeken op je zilvergrijze BMW of voel je dat donkerpaars je nieuwe kleur is? Druk op de knop en het is gedaan! Het energieverbruik van het systeem is volgens BMW minimaal en de mogelijkheden zijn oneindig. Interessant. Scheelt keuzestress in de showroom.

BMW_iX_color.jpg


Goudvis

Wij zijn weer helemaal bij na deze week vol met elektronica nieuws. De CES toont ons een wereld van oneindig veel mogelijkheden. Om weer met beide benen terug op de grond te komen delen we graag onderstaand bericht.

Israëlische wetenschappers hebben goudvissen leren autorijden. Na een paar uurtjes oefenen weten de vissen feilloos hun mobiele vissenkom door een ruimte te navigeren, zonder elkaar te raken en brokken te maken. Dus afsluitend voor u de vraag wat het gaat worden; high-tech autonoom rijden of toch een vissenkom met goudvis op het dashboard?

goudvis.jpg

Via Las Vegas en een voorsorterende goudvis snel terug naar de realiteit van vandaag. Heeft u behoefte om bij te praten over de laatste stand van de techniek op het gebied van IT, communicatie en digitale beveiliging? Bel of mail ons en we praten u bij.


Meer informatie?

Bel 085-7441004
info@work-eazy.com

Vul een naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in

Work-EAZY gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Om te kunnen antwoorden of reageren op uw vraag of opmerking zult u door ons benaderd worden. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Afmelden kan in elke e-mail die u van ons ontvangt.