• Actueel
  • Refurbished: waardeer het!

Refurbished: waardeer het!

Gepubliceerd op 19 Nov, 2019

U en ik, we zijn verwend. Nog vaak wordt een apparaat dat kapot gaat weggegooid en vervangen door nieuw.

Toch vinden we dat wel zonde want vervangen kost geld: de afschrijving en aanschaf is gewoon weer euro’s aftikken. Terecht dus dat SIRE, de ideële reclamemaker van Nederland, ons wijst op hergebruik en reparatie in de campagne ‘waardeer het, repareer het’.

We produceren dit jaar ongeveer 1,4 miljard smartphones. Dat is pakweg 7% minder dan het afgelopen jaar hetgeen vooral komt door tegenvallende afzet in China. Er rouleren nu pakweg 5 miljard smartphones wereldwijd; dus simpel rekenend wisselen we binnen 3 jaar van toestel. In de ontwikkelde markten wisselen we gemiddeld nog steeds binnen 1 jaar van toestel; niet omdat het moet maar omdat het kan..

Een beetje kiene smartphonegebruiker heeft intussen echt wel uitgevonden dat het toestel prima langer mee kan gaan dan de frequentie waarin nieuwe smartphones worden gelanceerd. Waarom zou je je iPhone X vervangen voor een XI; het nieuwe toestel verschilt in functie nauwelijks van het oude. En met het wegvallen van de toestelsubsidies kost nieuw tegenwoordig een klein vermogen.

Daar komt bij dat ons groeiend bewustzijn rond duurzaamheid stimuleert na te denken over alternatieven voor weggooien en vervangen, ook zakelijk hebben we hierin ons huiswerk. Is een goede zaak vinden we. Want goed gebruikt is dik in orde als je de zekerheid hebt dat het apparaat goed functioneert.

Technisch en economisch is het heel goed mogelijk een smartphone een langer leven te geven dan alleen de eerste -vaak korte- eigenaar. De technologie slijt niet en veranderd nauwelijks, batterijen gaan tegenwoordig veel langer mee; en kunnen eenvoudiger vervangen worden als er toch problemen ontstaan. Daarom praten we tegenwoordig vaak met onze klanten praten over smartphones met een tweede leven; de zogenaamde refurbished toestellen. Dit zijn toestellen die nog makkelijk jaren meekunnen en vooraf aan hun tweede carrière door een merk-gecertificeerde reparateur op een groot aantal punten gecontroleerd worden. Waar nodig vervangen we met nieuwe onderdelen en leveren het refurbished toestel inclusief 2 jaar garantie.

Work-Eazy levert er altijd een screenprotector bij zodat u ook lang plezier kunt hebben van uw nieuwe smartphone.

Economisch is refurbished dus een uitstekend alternatief; u bespaart per toestel honderden euro’s. Het bewijs leveren we met een mooie aanbieding voor 2 Apple toptoestellen: de iPhone X en iPhone 8 gecombineerd met een superscherp T-mobile SIM-only abonnement. Kun je hier meer over lezen.

Meer informatie?

Bel 085-7441004
info@work-eazy.com

Een moment gedult a.u.b.

Work-Eazy gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Om te kunnen antwoorden of reageren op uw vraag of opmerking zult u door ons benaderd worden. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Afmelden kan in elke e-mail die u van ons ontvangt.