Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
Recycle en Re-use Mobiele Devices

Recycle en re-use mobiele devices

Work-EAZY richt zich op overheden en bedrijven en zet in op verduurzaming van de telecom sector. Jaarlijks worden er in Nederland circa 4-6M mobiele telefoons verkocht en een schatting is dat er tussen de 15-21M gebruikte telefoons ergens in een la of kast liggen. Wereldwijd worden er jaarlijks 2B nieuwe telefoons geproduceerd…! De afvalberg van de oude mobiele telefoons bedraagt circa 160M ton. Naast het feit dat er veel verontreinigende grondstoffen in oude telefoons achterblijven, zitten er ook kostbare mineralen in die nog geld waard zijn.

Echter wie gooit er nu goud, zilver, koper of andere edele metalen in een prullenbak? Waarschijnlijk niet opzettelijk! Maar als je een oude mobiele telefoon weggooit, realiseer je je niet dat het een gastheer is van recyclebare metalen. De gemiddelde consument beschikt iedere twee jaar over een mobiele telefoon, waarvan slechts een op de tien ontmanteld en gerecycled wordt.

Het probleem van elektronisch afval reikt verder dan de verkwisting van de metalen zelf. Mijnbouw en de productie van metalen is een kostbare, energie-intensieve en vaak ecologisch destructief proces. Bovendien, mobiele telefoon-batterijen bevatten giftige stoffen, waaronder zware metalen zoals kobalt, lood en zink. Als het apparaat wordt verbrand of wordt afgebroken op een stortplaats, kunnen deze stoffen lekken en in de bodem en het grondwater terechtkomen, daarbij ernstig schade aan de menselijke gezondheid en het milieu berokkenen.

Dataverwijdering

Als uw oude toestellen uw bedrijf verlaten moet u erop kunnen vertrouwen dat alle achtergebleven data volledig wordt verwijderd. Of uw toestellen nu in aanmerking komen voor hergebruik, of dat ze worden gerecycled, in beide gevallen is het een prettig idee dat alle data professioneel wordt verwijderd.

Volledige dataverwijdering

Naast de standaard mogelijkheden van dataverwijdering van een product biedt Work-EAZY ook gecertificeerde methodes aan. Van ieder toestel ontvangt u daarbij een certificaat als garantie. Zo kunt u met een gerust hart uw oude toestellen een tweede leven toevertrouwen.

Gecertificeerde software

Voor de dataverwijdering maakt Work-EAZY onder andere gebruik van de professionele software van Blanco uit Finland. Wereldwijd leverancier van professionele tools voor dataverwijdering. Van ieder toestel waarvan de data is verwijderd ontvangt u van ons een certificaat.

Meer informatie?

Bel 085-7441004
info@work-eazy.com

Vul een naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in

Work-EAZY gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Om te kunnen antwoorden of reageren op uw vraag of opmerking zult u door ons benaderd worden. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Afmelden kan in elke e-mail die u van ons ontvangt.