Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om het verkeer van onze website te analyseren. U kunt kiezen of u hiermee akkoord gaat.

Voorkeuren aanpassen
Ga naar de inhoud
T-Mobile gaat stoppen met 2G

T-Mobile gaat stoppen met 2G

Gepubliceerd op 25 mei 2023

T-Mobile gaat stoppen met 2G

‘’Wij zetten de 2G-verbinding uit, omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van internettoepassingen via 4G en 5G.’’

Om een nog betere ervaring te kunnen bieden op het 4G en 5G-netwerk stopt T-Mobile per 1 juni 2023 met 2G. ‘’Wij zetten de 2G-verbinding uit, omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van internettoepassingen via 4G en 5G.’’ Doormiddel van het herinrichten van het mobiele netwerk bouwt T-Mobile verder aan een toekomstbestendig en supersnel netwerk.

Het dataverkeer is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Zo steeg bij T-Mobile in 2022 het gemiddelde dataverbruik op een reguliere dag met 20% ten opzichte van een jaar eerder. De verwachting is dan ook dat de databehoefte in de toekomst zal blijven stijgen. Het is daarom belangrijk dat het mobiele netwerk toekomstbestendig blijft zal worden en dat T-Mobile de kwaliteit blijft bieden die klanten gewend zijn. Om dat te kunnen garanderen, maakt T-Mobile met de uitschakeling van het 2G-netwerk de komende jaren meer ruimte voor de groei van 4G- en 5G-technieken.

Verbonden blijven: In de afgelopen twee jaar werd de dekking en de bereikbaarheid van mobiele telefoons op het 2G-netwerk al niet meer door T-Mobile ondersteund. Per 1 juni 2023 zet T-Mobile 2G ook daadwerkelijk uit. Het stopzetten betekent dat het T-Mobile 2G-netwerk voor zowel klanten met 2G-telefoons als M2M-apparaten niet meer beschikbaar is. Gebruikers zijn daar uitgebreid van tevoren over geïnformeerd door T-Mobile. Voor de volledigheid meldt T-Mobile dat het uitschakelen van het 2G-netwerk voor alle merken geldt van T-Mobile Netherlands (T-Mobile, Tele2, Simpel & Ben) en ook voor alle andere (MVNO) organisaties die van dit 2G-netwerk gebruikmaken.

Meer informatie:

Meer informatie over het uitzetten van het 2G per 1 juni 2023 is te vinden op: Particuliere klanten: https://www.t-mobile.nl/2g-uitzetten

Zakelijke klanten: https://www.t-mobile.nl/zakelijk/netwerk/2g-stopt

Meer informatie?

Bel 085-7441004
info@work-eazy.com

Vul een naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in

Work-EAZY gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Om te kunnen antwoorden of reageren op uw vraag of opmerking zult u door ons benaderd worden. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Afmelden kan in elke e-mail die u van ons ontvangt.